Летище Бършен, град Сливен, ще приеме трети кръг на националния шампионат по драг рейсинг този уикенд. В надпреварата се очаква да вземат участие основните претенденти от страната, а заявки вече са подали шампионката на Косово в своя клас Пранвера Джафери и румънският призов пилот Кристиян Помпилиу Парасчив.

                Драг напреварата ще стартира в събота, 11 септември, когато ще се проведат сводобни стартове и тренировки, както и състезанията по драг за мотори в различните класове. На свободните стартове всеки желаещ ще може да изпробва възможностите на своя автомобил на обезопасеното трасе. Това е идеална възможност високите скорости да се демонстрират по безопасен начин на писта, а не по пътищата. В съботния ден достъпът за публика ще е от 9:30 ч., а за участници от 9:00 ч.

                В неделя, 12 септември, ще премерят сили автомобилите в класове от Индекс 7 до Индекс 14, Open, FWD, RWD и клас Дизел. Достъпът ще е възможен от 7:30 ч. както за публика, така и за участници.

                Състезанието ще се проведе при спазване на всички мерки на Министерство на здравеопазването за дистанция, маски, дезинфекция и всичко друго, необходимо за безопасността на участниците и публиката. Организаторът обръща внимание на автомобилните фенове, които желаят да посетят събитието на живо, да се съобразят с мерките за неразпространение на COVID-19.