Следващото Mitsubishi Lancer може и да не е SUV

Lancer

Да се ​​каже, че 10-тото поколение на Mitsubishi Lancer изглежда остаряло, е крайно несериозно.

Вярвате или не, то стартира през 2007 г. и все още се продава на някои пазари като Бразилия, Египет и Тайван.

Въпреки че вече не се предлага в останалата част на света, името Lancer може да се върне като глобален модел в бъдеще. Неотдавна един доклад твърдеше, че Mitsubishi планира да върне Lancer Evolution за единадесето поколение.

Ако това се случи, тогава със сигурност автомобилостроителят трябва първо да пусне нов обикновен Lancer, нали? Следвайки тази логика, хората от Kolesa се опитаха да предвидят как ще изглежда 11-то поколение, ако се използва най-новия дизайнерски език на марката Dynamic Shield.

Първата стъпка е да се приложи типичната решетка на Mitsubishi с хромирани лайстни от двете страни (както се вижда при Eclipse и фейслифта на L200). Целият дизайн е приложен към Renault Megane Sedan. След това дизайнерът поставя агресивни LED фарове и големи DRL светлини – познати от най-новите концепции и производствени модели на Mitsubishi.

Двуцветната боя с тъмно сив покрив и А-колони осигурява приятен контраст с останалата част от автомобила, който е боядисана в бяло. Това прави Lancer да изглежда по-динамичен, благодарение на C-колоните. Всъщност това е вдъхновено от Mitsubishi Engelberg Tourer Concept.

Преминавайки към задната част, хипотетичният Mitsubishi Lancer приема хоризонтални светодиодни задни светлини, свързани от LED лента според последните тенденции в дизайна на автомобилите. Виждаме и спортна броня с дифузьор и ауспуси, скрити в него.

Изборът на Renault Megane Sedan като основа за тези рендери не е случайна, тъй като гореспоменатият доклад твърди, че следващото поколение на Lancer ще сподели основите с предстоящия Megane. Не бихме имали нищо против, ако Lancer от следващото поколение изглеждаше по този начин. Предполагаме, че и вие не бихте възразили.