Следващото Audi RS4 ще е хибрид

RS4
Static photo, Colour: Misano Red

Audi Sport не показва обновеното RS4 Avant, но управляващият директор Оливър Хофман сподели няколко неща за новия модел. Той ще се появи в началото на следващото десетилетие и ще бъде доста различен.

Хофман потвърди пред Autocar, че следващото поколение RS4 ще премине към хибриден задвижващ механизъм, тъй като Audi Sport планира да направи всички свои модели електрифицирани в бъдеще.

Тази стратегия започва с новите RS6 Avant и RS7 Sportback, които идват с 48-волтова лека хибридна технология, първа за Audi RS модел.

Audi Sport е в средата на разширяването на гамата си, като фейслифтовият RS4 и новият RS Q3 ще се появят до края на годината, присъединявайки се към TT RS, RS3, RS5 и гореспоменатите RS6 и RS7 Sportback. Скоро очакваме и RS Q8.

Що се отнася до настоящото RS4, то ще запази своя Twin-Turbo 2.9-литров V6. Не знаем дали мощността ще надмине настоящите 444 к.с., както и дали ще има промяна в останалите ключови характеристики. А те са: 0-100 км/ч. за 4.1 сек. и максимална скорост от 280 км/ч.

Накрая Хофман потвърди също, че следващото R8 ще използва електрифициран задвижващ агрегат, но не уточни дали ще е хибриден или изцяло електрически. Според публикацията последното е най-вероятната опция, тъй като Audi твърди, че предпочита изцяло електрическо R8, което да се присъедини към E-Tron GT.