R8

Audi разкри, че следващото поколение R8 ще приеме електрификация, но все още не е решено точно какъв тип задвижване ще се използва.

По време на неотдавнашно събитие, директорът на Audi Sport Оливър Хофман заяви пред Motoring, че германската компания има редица интересни концепции за следващото R8 и потвърди, че суперавтомобилът няма да бъде задвижван единствено от двигател с вътрешно горене.

„Не мисля, че ще разработим наследник на сегашния модел (R8) само с напълно атмосферен двигател или с нормален двигател с вътрешно горене“, каза Хофман.

„Ще имаме електрификация за R8 в бъдеще, но какъв вид все още не знаем. Работим върху концепцията, в контакт сме с борда, но все още няма решение относно следващото R8. Имаме някои много интересни концепции по отношение на задвижването на наследника, но и по отношение на концепцията за целия автомобил. Все още няма решение какъв вид задвижване и какъв вид електрификация ще приложим.“

R8 е суперкара на германския автомобилен производител, откакто бе представен през 2006 година.

Моделът от второ поколение стартира през 2015 г. и макар че основният дизайн на автомобила не се е променил драматично, изобщо не изглежда остарял. Имайки това предвид, Хофман разкри, че Audi Sport планира да продължи да актуализира сегашната гама R8 с нови и вълнуващи модели, преди да бъде пуснат наследник след няколко години, може би през 2023 година.

R8