Следващият VW Golf GTI няма да бъде хибрид

Golf GTI

VW е в последната фаза на разработката на осмото поколение Golf GTI, което според сведенията няма да включва планираната лека хибридизация на ревизираната версия на сегашния EA888 2.0-литров турбо 4-цилиндров агрегат.

Първоначално германският производител планираше да включи в Golf GTI мека хибридна система, базирана на двигателя EA888, съгласно инструкциите на Матиас Мюлер, но неговият наследник и настоящият председател на VW Group Херберт Диис отмени решението, съобщава Autocar.

Вместо това, VW Golf GTI 2020 ще бъде задвижван от актуализиран 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който ще се предлага в две версии, както при сегашния модел. Базовите модели ще предлагат около 252 к.с., докато по-мощната версия ще бъде с 286 к.с. и ще бъде означена TCR, заменяйки съществуващия Performance.

Въпреки това, меката хибридна технология ще се предлага в новата гама на Golf MK8. VW ще я добави към по-малкия 1.5-литров TSI и 2.0-литровия TDI двигател, като включи електрически двигател и 48V електрическа архитектура.

Предстоящият VW Golf GTI ще се основава на преработената платформа MQB, която включва окачване MacPherson / multilink отпред назад. Ще видим и адаптивно окачване. В доклада се казва, че инженерите на компанията са се фокусирали върху по-директно и отзивчиво управление, което ще запази своя електромеханичен характер.

Очаква се VW да разкрие новия Golf Mk8 това лято с публичен дебют на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.