Следващият SEAT Leon ще е по-дълъг

Leon

Четвъртото поколение SEAT Leon е в процес на разработка и започва да се появява нова информация.

Според Autozeitung испанският модел не само ще получи нов външен дизайн и шаси, но и по-голяма следа. Твърде рано е да се говори за размера му, но колесната база вероятно ще е с 50 мм. по-дълга, достигайки 2,686 мм., което води до повече място за краката на задната седалка.

В допълнение към новата система за инфоразвлечение, колата ще получи и допълнителен цифров инструментален клъстер. Освен това, системата Amazon Alexa се очаква да е интегрирана, което ще позволява на потребителите да контролират различни функции на автомобила чрез гласови команди. SEAT може да предостави актуализации на софтуера за следващото поколение Leon 2020 г., така че собствениците няма да пътуват до най-близкия дилър, за да се насладят на най-новите налични глезотии.

Задвижването на испанския братовчед на VW Golf ще бъде поверено на 3-цилиндрови и 4-цилиндрови бензинови двигатели, включително 1.5-литров агрегат, който ще се предлага между 130 к.с. и 200 к.с. Очаква се също 1.0-литров TSI със 115 к.с. и въртящ момент от 200 Nm, заедно с 2.0-литров двигател с мощност над 300 к.с.

Вариант на природен газ (CNG) ще се предлага вероятно и в новото поколение, заедно с възможно електрическо задвижване и хибридна версия.

Дизеловите двигатели не се споменават никъде, новият SEAT Leon сигурно ще предложи няколко 4-цилиндрови версии. Ще разберем догодина.