Следващият Nissan GT-R ще изпълнява желанията на клиентите

GT-R

Главният продуктов специалист на Nissan GT-R Хироши Тамура не бърза да замени настоящия модел. Той е поредният висшестоящ в компанията, който твърди, че както електрификацията, така и автономните технологии могат да бъдат включени в наследника на Годзила. Това обаче не е новост.

Тамура е един от създателите на R35 GT-R, и по време на неотдавнашно интервю за Digital Trends, той не изглеждаше притеснен от критиките, че спортният автомобил вече е доста дълго на пазара.

„През 1989 г. стартирахме R32 Skyline GT-R. След това R33 Skyline GT-R, който се появи през 1995 година. После дойде 1999 R34 Skyline GT-R. Всички те използваха един и същи двигател RB26, две турбини и система за задвижване на всички колела. От 1989 г. до края на 2002 г. – 13 години – не сме променили нищо по отношение на тази платформа с изключение на дължината на междуосието. От 2007 г. (когато сегашното поколение R35 GT-R стартира) до сега са 13 години. Така че не е чак толкова дълго.“ – каза той.

GT-R

Запитан за важността от разработването на изцяло нови превозни средства за внедряване на нови технологии, Тамура посочи, че всичко се свежда до това, какво искат клиентите. Ако искат мощен електромобил, това ще получат.

„Всичко зависи от гласа на клиента. Ако клиентът иска електромобил, аз ще кажа „защо не?“ Но не пишете, че Тамура каза: „Следващото поколение спортни автомобили ще бъдат на ток.“ Не казвам това, но защо да не проучим мненията за клиентите? Така че, ако клиентите наистина искат да имат електрически автомобил, аз ще го направя. Ако клиентите искат двигател с вътрешно горене, пак ще го направя. Трябва да мисля за за истинските клиенти. За реалните купувачи. Това е всичко.“ – заяви той.

Тамура е също така отворен за включване на технологии за самостоятелно управление в предстоящите модели спортни автомобили. Според него автономните системи могат да бъдат използвани за придвижване на превозното средство до писта, преди собственикът да се качи на нея.