Следващият Bugatti модел може да е електрически tourer или SUV

Bugatti

Казват, че Bugatti разработва изцяло нов модел, който да седи редом до хиперкара Chiron. Според Bloomberg това ще бъде или изцяло електрически Grand Tourer, или кросоувър.

Разговаряйки наскоро с изданието, изпълнителният директор на Bugatti Щефан Винкелман заяви, че френският производител води дискусии с Volkswagen Group относно одобряването на инвестицията за такова ново превозно средство. То може да бъде драстично по-достъпно от Chiron или всички модели, базирани на хиперкара, започващи от 500 000 евро до 1 милион евро.

Винкелман се стреми да гарантира, че Bugatti е достатъчно жизнеспособна марка, за да оцелее потенциално извън VW Group, ако германският конгломерат някога реши да се откаже от собствеността си върху Bugatti. Известно е, че VW опростява портфолиото си в новата ера на електрически превозни средства и автономни технологии.

Изпълнителният директор казва, че Bugatti „печели достойни пари“ в наши дни и се стреми да увеличи себестойността си като луксозна марка след рекордно високата скорост, постигната с прототип на Chiron по-рано тази година. Понастоящем Bugatti създава около 100 превозни средства годишно и добавянето на кросоувър с четири седалки или grand tourer в своята гама може да увеличи това производство с над 600 допълнителни автомобила годишно.

Нещо повече, изпълнителният директор на Volkswagen Хърбърт Дийс настоява водещите марки на компанията да генерират по-добра възвръщаемост. Миналата година той очерта план за обединяване на Bugatti с Bentley, Lamborghini и Porsche в така наречената супер-премиум група.

Bugatti си играе с идеята да пусне втори модел, който да допълни своя водещ хиперкар от много години. Всъщност марката представи концепцията 16C Galibier преди около 10 години като потенциален хипер седан, който можеше да бъде продаван заедно с Veyron.