Следващият Aston Martin Vanquish ще се изправи срещу Ferrari 812

Vanquish

Очакваният Aston Martin Vanquish се очаква през следващата година. Според шефа на компанията Анди Палмър, той ще си съперничи директно с Ferrari 812 Superfast.

Разработването по новия модел продължи през последните месеци и вече е на финален етап. Палмър описва новия Vanquish като дяволски добър. Да се надяваме, че е така предвид съперника.

Сърцето в новия модел ще е познатият 5.2-литров V12 двигател с две турбини. Със сигурност обаче мощността трябва да нарасне значително от 600 к.с., колкото са в DB11. За да е конкурентен новият Vanquish на Ferrari 812, двигателят му трябва да развие над 700 к.с.

Шефът на компанията заяви, че подготовката по самия автомобил е завършена. В момента предстои подготовка по пускането му в производство. Той сподели още, че Aston Martin правят няколко прототипа, за да са готови за продукция.

Въпреки че новият модел ще бъде върху платформата на настоящия DB11, той ще бъде значително по-бърз в завой. Това ще бъде постигнато с увеличена притискателна сила и променено окачване.

До появата на хиперколата на британците Aston Martin Valkyrie, Vanquish ще бъде топ моделът им.