Ето до къде може да стигне човек в стремежа си да защити ценен за него предмет. В случаите с колекционерските коли, някои могат да стигнат до крайни степени на допълнително застраховане като поставят автомобилите в съоръжения с контролиран климат, а други, като собственикът на този Type R, да построят тайно складово помещение зад бутафорна стена в плевнята. В скривалището на тази Acura, дори има закачени плакати и картини, които автомобила да гледа, може би за да не му е скучно прекарването там.

Намерен и показан от BarnFinds.com, този японски спортист се продава в Канада чрез eBay за 39 999 99 канадски долара или около 30 000 щатски. Това не е най-свежият екземпляр, който сме виждали напоследък по аукционите, но пък самото му минало го прави интересен и привлекателен.

Както вече казахме, а то се вижда и от снимките, белият Type R е седял в собствено, топло и сухо помещение, далеч от човешки крак, а специално платнище е пазело легендарната Championship White боя. Колата има навъртяни 82 000 мили в градската джунгла и за това напомнят няколко драскотини.

Продавачът казва, че цялата боя е оригинална, а от модела с червен салон за Канада са произведени само 250 броя. Според медии, само за интериора вече са предложени до 7500 долара от заинтересовани.