Инфорамцията за невероятната находка идва от Facebook страницата „Център за борба с ръждата“. Споделената от тях публикация показва снимки на 10-тина BMW 5-та серия от 1994 година.

Не веднъж сме ви разказвали за какви ли не находки из гаражни и складови помощения от цял свят. И ако доскоро ни се струваше почти невероятно в България да има подобни, особено западно-европейски бижута, то ето че не сме били прави.

Според непотвърдена информация склада с луксозните лимузини се намира в околностите на Благовград. Ако съдим по снимките там се помещават поне 10 екземпляра от култовия модел, като те са съответно от спецификациите – 520i и 525i. Запознати твърдят, че колите са закупени през вече далечната 1994 години и е трябвало да бъдат част от първия в България „rent a car“. Какво се е случило с него, за съжаление нямаме сведения. Важното е, че автомобилите са практически чисто нови, като официалния представител на марката за страната, дори се е грижил за навременната смяна на флуидите на баварските машини. За съжаление, поради неправилно съхранение, BMW-тата не са в безупречно състояние, но сме сигурни, че това няма да е сериозен проблем за ентусиастите, тъй като със сигурност е една от последните възможности да се сдобиете с BMW E34, с нулев километраж.

Отново по непотвърдена информация, собствениците на автомобилите, са готови да се разделят с тях за сума варираща между и 10 и 15 хиляди евро, в зависимост от екземпляра. Имайте едно наум обаче, тъй като колите никога не са били регистрирани, вероятно няма да можете да осъществите първата им регистрация в България, тъй като са с много нисък евростандарт. Винаги обаче има алтернатива, в много държави в Европа, такъв тип коли могат да се регистрират, като „Ретро автомобил“, а последваща регистрация в България, няма да бъде проблем.

Очаквайте развитие, тъй като ще проследим темата!