vw arteon

Новият Volkswagen Arteon разполага с повече системи за сигурност от всеки друг модел на марката, та дори и на други марки.

С помощта на аварийната система Emergency Assist 2.0 флагманът на немският производител е способен да предотврати сериозни инциденти и при най-рисковите ситуации.
Например колата ще поеме контрола над управлението в момента, в който сензорите забележат, че водачът е станал неработоспособен. В такъв случай VW Arteon ще предупреди останалите участници в движението, че е станал проблем и автоматично ще се насочи към най-близкото и удобно място за спиране.

arteon
Ако бяхме публикували тази статия преди няколко години със сигурност щяхте да сметнете Nastarta.com за най-недостоверния сайт в Интернет пространството, но за щастие живеем в 2017 година и автономните системи вече навлизат в автомобилната индустрия. При Arteon се комбинират няколко отделни системи съставени от множество сензори и датчици, които непрекъснато следят пътната ситуация.

Аварийният асистент 2.0 работи чрез сливане на адаптивния круиз контрол, страничния асистент, асистентът за пътната лента и помощника за паркиране. Ако водачът наистина не е в състояние да шофира (по каквато и да е причина) системата най-напред пуска звукова сигнализация, последвана от визуална такава плюс физическа намеса (спирачки). Ако и това не подейства автомобилът ще задейства процедурата по аварийно спиране, за която споменахме по-горе, включвайки самостоятелно аварийните светлини.

VW Arteon ще извърши леки маневри, за да разберат останалите водачи в движението, че има опасна ситуация. Чрез използването на ултразвуковите датчици за наблюдение на задния трафик, както и адаптивния круиз контрол и системата за смяна на лентите, седанът може да сведе до минимум риска от сблъсък.

Вижте също как шофьор на Tesla спаси мъж – припаднал на волана