Семейни войни – Cupra Ateca срещу Seat Leon Cupra R

Ateca

Ateca е първият SUV за Seat и първият (и единствен засега) модел на новата под-марка Cupra.

Базиран на същите основи като Seat Ateca, Cupra моделът се задвижва от по-мощна версия на 2.0-литровия турбо 4-цилиндров агрегат на Volkswagen Group.

Мощността от 296 к.с. и 400 Nm въртящ момент е насочена към системата за задвижване на всички колела чрез 7-степенна скоростна кутия с два съединителя. Официално, ускорението от 0-100 км/ч. отнема 5.2 секунди, а максималната скорост е 247 км/ч.

Може да се каже, че новата Cupra Ateca с способна да се конкурира с компактните хот хечове. И така, нека видим как се справя срещу тях.

За да отговори на това, Quattroroute изправя SUV-а срещу Leon Cupra R. Компактният модел с предно предаване на Seat използва същото задвижване като мощната Ateca. Така той разполага с 296 к.с. с DSG автоматика, или 10 к.с. повече от версията с ръчна спирачка. Спринтът до 100 км/ч. се извършва за 5,8 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч.

Така че, може ли спортият SUV да победи хот хеча по права линия? Видеоклипът е на италиански, но със сигурност ще разберете кой печели.