себастиан фетел

Пореден полпозишън спечели пилотът на Scuderia Ferrari Себастиан Фетел, който отново измъкна победата „под носа“ на съотборника си Кими Райконен. Кими водеше обещаващо в квалификациите, като запсваше най-добрите времена в първите рънове от Q3 и по-добри времена в първите два сектора на обиколките.
По-бавното темпо в последния сектор, обаче, даде повод на Фетел да регистрира обиколка със само 0.087 сек. по-бърза от тази на Райконен.

На утрешната стартова решетка първите три реда ще бъдат наредени по цветове, тъй като двата болида на Mercedes-Petronas останаха трети и четвърти, а след тях се наредиха Red Bull-ите. Това са съответно пилотите Валтери Ботас (3-ти), Хамилтън (4-ти), Макс Верстапен (5-ти) и на шеста позиция е Дани Рикардо.

Двойката от Mercedes изпитваше известни затруднения със сцеплението днес и разликата от половин секунда от лидерите, доказва че нямаха шанс да се преборят а по-добрите места.

Едва на 0.12 сек. от Люис остана Макс Верстапен, а неговият съотборник Рикардо се присъедини към квалификациите малко по-късно, поради наложилия се ремонт на турбо компресора му, повреден на последните ренировки.