себастиан фетел

Себастиан Фетел не изпусна лидерството в днешното състезание нито за минута, което му позволи да се изкачи на най-високото стъпало след финала на пистата Жак Вилньов. С победата немецът успя да изпревари и лидера във временното класиране Люис Хамилтън, като в момента пилотът на Мерцедес има актив от 120 точки, а опонентът му Себастиан Фетел – 121. Разликата в точките между третия Валтери Ботас и пилотът на четвърто място Даниел Рикардо също е минимална. Ботас разполага с 86, а Дани с 84 точки.

Надпреварата в Монреал започна с жълт флаг още в първата обиколка. Причината за него бе сблъсък между Брендън Хартли от Торо Росо и младият пилот на Уилиамс – Ланс Строл, като и за двамата състезанието приключи в този момент. Опит за атака бе отправен от страна на Макс Верстапен в първите секунди след старта с идеята да се превземе втората позиция от Валтери Ботас, но скандинавецът се защити успешно, запазвайки мястото си до края. Вторият пилот на Червените бикове Даниел Рикардо, който показва завидна форма в сезона остана четвърти, догонван от Люис Хамилтън в последния етап на надпреварата.

Състезанието днес беше номер 300 в кариерата на Фернандо Алонсо и като такова не приключи по най-страхотния начин. Неговият болид, задвижван от двигател на Рено получи повреда, извеждайки испанецът в бокса. С това проблемите на тима продължават и нещата не вървят добре вече втора година.

Следващата битка за Голямата награда ще се случи във Франция след точно две седмици.