фетел

Себстиан Фетел водеше с комфортна преднина колоната през цялото днешно състезание, след като потегли от първа стартова позиция на пистата в Сакхир.
Въпреки че в поселедните 6 обиколки завършилият втори Валтери Ботас успя бързо да стопи дистанцията от около 3 секунди на само половин стотна, лидерът не допусна изпреварване до последно. Днешното Гран При беше и номер 200 в кариерата на Себастиан.

Люис Хамилтън, който стартира девети от стартовата решетка успя все пак да се добере до подиума, като пътят му до него беше допълнително улеснен, след като от надпреварата отпадна нелепо Кими Райконен. Финландецът бе принуден да слезе от болида си буквално на метри от бокса, поради грешка на механиците в монтажа на гумите. Зелените светлини светнаха преди да бъде сменена предна лява гума и при тръгването на колата член от екипа бе ударен. От тийма уведомиха, че механикът е вече хоспитализиран, малко по-късно се оказа, че Франческо има фрактура на крака.

Денят започна изключително зле и за отбора на Ред Бул, след като в първите обиколки Макс Верстапен спука задна лява гума при контакт с крилото на Хамилтън, а в същото време болида на Рикардо просто изгасна на пистата, заради електрическа повреда, както стана ясно по-късно. Гумата и джантатата на Макс бе сменена, но в последствие се оказа, че колата има и други щети, при което денят за „биковете“ приключи.

Напълно противополжни бяха емоциите в ъгъла на Торо Росо, обаче. Както и предположихме вчера след квалификациите, техния дебютант Пиер Гасли направи страхотно състезание, с което си уреди четвъртото място днес. Най-добро лично постижение на младият французин.

Следващата спирка на Формула 1 е Шанхай, Китай още следващия уикенд. Не пропускайте да проседите битката между отборите на най-престижното автомобилно състезание в света, а по-долу можете да видите резултатите от днешната битка в Бахрейн.