Себастиан Ожие с пета титла във WRC

Суперзвездата в Световния рали шампионат Себастиан Ожие спечели своята пета последователна титла. Той завърши трети в изминалото Рали Уелс и си осигури победа в шампионата.

Титлата на Ожие е специална за него. Преди 12 месеца, след като отново триумфира, той остана без работа след оттеглянето на Volkswagen. Все пак той си осигури място в отбора M-Sport и успя да бъде конкурентен през целия сезон.

През изминалия състезателен уикенд местният герой Елфин Еванс спечели първото си състезание в Световния рали шампионат. Неговата преднина на финала бе 37.3 секунди пред втория Тиери Нювил с Hyundai.

След края на състезанието Ожие бе доста емоционален и сподели:„Не знам какво да кажа … Беше трудна година, но това е просто невероятно! Всичките ни титли означават много, но тази дойде след много тежка борба. Трябваше да поемаме много рискове. Не беше никак лесно да спечелим!“

Интересно е да се отбележи, че неизменно последните 14 титли във WRC са печелени от състезатели с първо име Себастиан. 9 от тях за Себастиан Льоб и 5 за Себастиан Ожие.

Сезон 2017 във WRC ще приключи след Рали Австралия следващия месец.