Себастиен Льоб и Peugeot 208 T16 вече не държат рекорда на Pikes Peak International Hill Climb, но състезателният автомобил остава една от най-емблематичните машини, състезавали се по трасето.

След рекорда на най-известното трасе по планинско изкачване, автомобилът стана собственост на Льоб. Деветкратният световен шампион все още го кара на различни събития, като хилклаймб надпревари във Франция.

Емблематичният състезателен автомобил на Peugeot се задвижва от bi-turbo V6, взет от прототипа за издържливост 908. В крайна сметка, 208 T16 доставя 875 к.с. и тежи само 875 кг, което му дава съотношение мощност-тегло от 1 конска сила на килограм. Цялата тази мощност се изпраща към всичките четири колела чрез секвенциална трансмисия и, както може да се очаква, производителността е изумителна.

По време на пускането на 208 T16 през 2013, Peugeot заяви, че автомобилът може да се изстреля до 100 км/ч. за 1,8 секунди, да достигне 200 км/ч. за 4,8 секунди и да максимална скорост от 240 км/ч. Шест години по-късно автомобилът продължава да очарова, както се вижда и на видеото.