ferrari laferrari

Когато Ferrari LaFerrari излезе на пазара преди 4 години неговата цена в САЩ беше $1.2 млн., което го правеше достъпно само за най-богатите ентусиасти на тема Итал-суперкарс. Обратно на всякакви икономически логики, намесващи фактори като амортизация например, сумата на всеки един екземпляр се покачва напълно безпрецедентно, засенчвайки дори модели като McLaren P1 и Porsche 918 Spyder.

Както се досещате, много от собствениците бързат да продадат колите си, генерирайки бърза печалба, като пример за това е продаденото за $4,7 млн.  черно LaFerrari миналия август ( 3.5 млн. долара печалба). По същото време друг колекционер брои точно $7,0 млн за 500-ната бройка, което прави модела по-ценен от всякога.

Това сиво Ferrari LaFerrari е от Тексас и циферблата му твърди, че е изминало само 400 мили (650 км), а парите които трябва да подготви бъдещия собственик за сделката са „скромните“ $4.0 млн.

Дали ценовия балон ще се спука, когато колекционерския интерес бъде привлечен от още по-лимитирана Ferrari Aperta? Не можем да кажем за сега, но за сметка на това ще продължаваме да ви показваме информация и снимки на интересни екземпляри, стигнали до търговете.