Porsche

Porsche са направили много спортни автомобили през годините. Вероятно повече от всеки друг производител. Но от тях само една шепа са хиперколи. И от всяка от тях е направена по една шепа бройки.

Виждайки някоя на пътя е изключително рядко само по себе си. Но да ги видим заедно … това е съвсем друга история. И точно това имаме тук.

JP Performance в Германия наскоро извади на пътя 959, Carrera GT и 918 Spyder – един в червено, един в черно и един в бялп. Един от моделите (предполагаме 959) е зает от Музея на Porsche в Щутгарт. Достатъчно е да видим трите модела един до друг, за да се създаде поредната приказка от Porsche.

Особено интересно в  тази  сбирка е колко различни са моделите. 959 разполага с 6-цилиндров боксерен турбо мотор и задвижване на всички колела. Carrera GT се задвижва от атмосферен V10, задвижващ задните колела. А 918 е с хибриден V8. Що се отнася до хиперколите със средноразположен двигател, всяка е толкова различна от другата.

Всички те са заснети във фотогалерията и видеоклипа по-долу. Клипът е на немски език, но наличието на това величествено трио не изисква превод.

Въпросът, който се чудим, е, ако бяхме късметилии, че да имаме избор, кой модел ще предпочетем? Отговорът, разбира се, е „всеки от тях, с огромно удоволствие“. Ами вие?

https://www.youtube.com/watch?v=nN1GK6ds_t0