Ако автомобилите са пленинили сърцето ви още от ранна детска възраст. То със сигурност има някоя кола, която истински ви е впечатлила без дори да сте знаели, какъв е модела или марката и.

Ако трябва да съм честен, не мога да кажа, че колите ми бяха истинска страст, когато бях малък. По-скоро се впечатлявах от футбол и WWE, но въпреки това и аз имам такава мечтана кола. Никога няма да забравя сивата Ford Sierra, която имаха родителите ми, нищо не знаех за нея, но тънкия волан и спойлера на багажника, както и баджа „РАЛИ БЪЛГАРИЯ“ (Малък метален бадж поставен върху багажника от предишния собственик) наистина бяха взели ума ми!

Разбира се, минаха доста години от тогава. Впоследствие започнах да се влюбвам в автомобилите и когато разбрах великата история на Ford Sierra се изненадах в колко легендарен автомобил съм се бил влюбил, без дори да подозирам. Както и да е, годините за жалост ме отдалечиха от детската ми мечта и все още не мога да се похваля с автентична Sierra в гаража си.

Друга обаче е съдбата на този VW Golf II GTI…

Собственикът на този VW Golf GTI от 1992 година се казва Джо Саймън. А историята на него и голфът му, определено е по-добра любовна история от „Twilight“ :D…
Та Джо се влюбил в сивия GTI още, докато бил ученик. Тогавашният собственик на Golf-а живял в близост до гимназията на Саймън, така че ентусиастът се радвал на хот-хеча всеки път щом минавал покрай него. Всъщност, тогавашният ученик, толкова се влюбил в него, че си обещал, щом завърши гимназията да отиде и да спазари класиката. Е, явно Джо Саймън бил достатъчно последователен, както в ученето, така и в мечтите си, тъй като след като завършил, намерил собственика на колата и вече близо 10 години е негова собственост.

Разбира се, 10 години не е кратък период, така че GTI-ът е претърпял някои сериозни модификации.

Тъй като колата била подложена на всякакви метеорологични условия, сивата и боя не била в страхотно здраве. Джо боядисъл хот-хеча, като обаче вместо оригиналния за Golf сив цвят, решил да пръсне красавеца в „Porsche 993 Polar Silver“. Монтирал рол-кейдж, Recaro салон, волан на Sparco, както и редица други модификации. Най-интересното обаче се крие под капака на бегачката. Вместо стоковият 1.8-литров агрегат с 139 конски сили, лежи VR6. Благодарение на доработки, 2.8-литровият двигател разполага с 315 конски сили, което на фона на малкото тегло на VW Golf II звучи доста палаво за шофиране… А да, забравих да спомена, модификациите по мотора са – Supercharger… „найс“, а ?

Както вече ви споменахме, историята на този VW Golf II GTI и Джо Саймън е наистина силна. И след като вече 10 години колата е негова, собственик я води по различни автомобилни евенти и колата винаги събира погледите. Така че, да търпението си струва и мечтите се сбъдват.

 

Източник: Speedhunters