Ок… виждали сме какви ли не експерименти с автомобили до момента, но смеем да кажем, че когато се намеси руската инженерна мисъл за определен експеримент, потръпваме от нетърпение да видим какво ще ни покаже видеото.

В случая авторите на проекта са пичовете от Garage54ENG, които решават да създадат колело за своята опитна Лада от … хартия за принтер. Те прекарват седмици в създаването му от над 10 000 листа във формат А4, притискайки ги с лепило и тежестта на задвижваща система от Mercedes W124. Интересен метод…

Когато получното творение придобива вид на хартиено колело (или по-скоро на пита кашкавал), момчетата пробиват дупки със стандартното за модела междуболтово пространство 4х98 и го закрепят за главината с помощта на ръчно изработени по-дълги болтове. Резултатът е интересен офсет, който по някакъв странен начин изглежда готино!

Първоначално чисто новото хартиено колело предизвиква леки подскачания на колата, заради неперфектно кръглата си форма, но след няколко кръгчета по шосето, окръжността му е завършена и дори се оказва доста добър заместител на каучуковата гума. Друг бонус е, че след всеки дрифт ширината се увеличава значително, а свойствата на колело се запазват.

 

Кликнете на снимката, за да научите и за това руско произведение – Sherp!

sherp