Руснаците от Aviar ще правят електрически Mustang с 840 к.с.

R67

Все повече стават преработките на класическия Ford Mustang в електромобил, но това вероятно е първият такъв проект от Русия – R67.

Проектът ще се казва R67 и ще бъде създаден от стартъп компанията, наречена Aviar Motors. Автомобилът ще използва алуминиево шаси и каросерия от карбон, изцяло в духа на първото поколение, Mustang fastback от 1967 година. Докато екстериорът е класически, Aviar R67 разкрива някои съвременни елементи като LED фарове и задни светлини, прибиращи се дръжки на вратите и 20-инчови ковани алуминиеви джанти.

Виждаме и някои нови аеро-елементи, включително предния сплитер, задния спойлер, който се показва автоматично при скорост от над 120 км/ч. или в режими Sport и Race и задният дифузьор, който ускорява въздушния поток и намалява налягането под колата. Подобряването на аеродинамиката идва и с помощта на плосък под и въздушно окачване, което автоматично снишава и намалява височината в зависимост от скоростта.

Интериорът по-скоро прилича на Tesla отколкото на Ford, тъй като разполага с огромен 17-инчов сензорен дисплей, от който се контролират повечето функции на автомобила. Ще има и цифров инструментален панел и вентилационни отвори, които изглеждат направо взети от E-Class Coupé. Всички удобства, които се очакват от автомобил от 21-ви век, са налице като двузонов климатик, 12-степенни регулируеми отопляеми седалки, камера за обратно виждане, панорамен таван, безключово запалване и вътрешно осветление.

Задвижването ще е към всички колела и ще идва от два електрически мотора (по един на всяка ос), които произвеждат общо 840 конски сили и въртящ момент от 966 Nm. Aviar казва, че електрическият Mustang ще достигне до 0-100 км/ч. за 2,2 секунди, а максималната скорост ще е ограничена до 250 км/ч.

Пробегът също е грандиозен, тъй като се споменава, че той ще е 507 км., благодарение на 100 кВт батерия. Aviar твърди, че R67 е първата електрическа muscle кола, поради което автомобилът е оборудван с външна звукова система, която симулира звуците на двигателя на легендарния Shelby GT500.