Автомобилните производители от край време добавят някакви неочаквани или недокументирани функции в своите модели. Руснаците обаче показаха може би най-смешното приложение, което електрониката на дисплея може да създаде. TETRIS!

Шеговитата закачка може да се открие в изключително популярния GAZelle NEXT, работен ван, предназначен за вътрешния пазар. Начинът, по който се активира играта е изключително необичаен.

За да стартирате играта на Tetris трябва да запалите двигателя. След това се изисква да включите десния мигач и той да мигне 3 пъти, след което да мигнете 2 пъти с дългите светлини. Следва натискане на спирачката точно 5 пъти и форсиране на мотора до 3000 об/мин. за няколко секунди. Накрая е нужно само да бутнете лявото лостче на уредите на таблото наляво. След цялата тази процедура пред вас стартира Tetris, който се появява на дисплея, показващ часа и детайлите от шофирането. Tetris фигурките се контролират от двете лостчета на уредите.

Със сигурност не е най-удачното приложение да играете докато карате, но за престой в трафика си струва. Освен ако не ви помислят за луди след цялото това премигване и форсиране.