роберт кубица

Роберт Кубица записа сесия от 100 обиколки на пистата Яс Марина с болида на Williams, регистрирайки най-добро време от 1 минута и 41.296 секунди преди да отстъпи колата на Ланс Строл за последните няколко часа от Abu Dhabi Grand Prix Pirelli Formula 1 тестовете. Отборът съобщи, че пробите имат за цел да дадат отговор дали пилотът е готов да седне отново в кокпита на болид от Ф1.

Завръщането на Кубица във Формула 1 на мястото на Фелипе Маса е водеща новина през последния месец, след като полякът отсъства от шампионата цели 7 години.

Според Аутоспорт щабът на Williams е удовлетворен от резултатите на пилота, а президентът на ФИА Жан Тод заяви наскоро, че се очаква медицинските тестове да определят дали Роберт е готов да стане съотборник на Ланс Строл.
Припомняме ви, че полският пилот претърпя тежка катастрофа през 2011 година със състезателна Skoda Fabia S2000 по време на италианско рали, което е и причината за дългата пауза в кариерата му.

Кубица е основен претендент за мястото на Фелипе Маса през следващия сезон, въпреки че борбата за него се води срещу втория кандидат Сергей Сироткин.

Вчерашните турове на поляка бяха внимателно проследени от Пади Лоу (шефът на Williams), Роб Смедли и мениджърския му екип от Нико Розберг и Алесандро Алини Брави. Очаква се отборът да реши съдбата на вакантното място следващата седмица и да обяви резултата преди Коледа.