формула 1 рено

След Уилямс и Заубер, Рено е третият отбор от Формула 1, който днес показа болида си за 2017 в Лондон

Е, какви са промените на пръв поглед?

Явно „акулската“ перка ще е тенденция в аеродинамичните промени тази година, защото я виждаме и върху гърба на Renault RS17. Тъй като новите правила важат за всички в шампионата, няма как да не споменем промените по по-ниското задно крило и модифицирания нос, наподобяващ този от колите на Уилямс и Заубер.

Към цветовата схема отново е добавен черният цвят, а двигателното звено под капака е разработено изцяло от компанията и носи кодово име RE17.
рено формула 1
„Целта е много проста, тъй като имаме автомобил разработен изцяло от нас, очакваме да сме на пето място сред конструкторите“ – заяви президентът на Рено Спорт Джером Стол.

„Имаме отбор, пилоти, партньори и организация, която сега се управлява под ръководството на Cyril и Bob Bell, така че бих казал, че сме гладни за успехи и подиуми.“

Няма как да не отбележим, че Рено успешно се съвзема от грешките си през сезон 2016. Служителският екип на тийма се е увеличил с 25%, като неотдавна назначи Пет Мачин за отговорник по аеродинамиката, който преди това работеше в Ред Бул.
рено формула 1
Промени има и сред пилотския състав
Нико Хюлкендберг е новият съотборник на Джолиън Палмър, заменяйки мигриралия в Хаас Кевин Магнусен. Сергей Сирьоткин пък ще бъде трети резервен пилот.
На събитието в Лондон днес, стана ясно също, че четирикратния световен шампион Ален Прост е назначен като специален съветник на екипа.