Когато си купувате чисто нова кола, едва ли първото нещо, което правите с нея е да премерите мощността и на дино стенд, за да видите дали съответства на посочената от производителя. Точно това, обаче, прави YouTube-ра StreetSpeed717, чиято първа спирка с новия му Chevrolet Corvette ZR1 2019 е именно при момчетата от Race Proven Motorsport, които проверяват колко близки до реалните са обявените от завода числа.

За справка споменаваме, че 6.2 литровият V8 трябва да произвежда 755 к.с. и 969 Нм въртящ момент според Chevy. Не забравяйте обаче, че при автомобилите със задно предаване, какъвто е Corvette ZR1, се губи средно до 15% от мощността, стигайки до задните колела. Това се дължи на преминаването и през множество възли като трансмисия, кардан и диференциал.
Та… тестовете проведени от пичовете на Race Proven Motorsport дават резултат от 668 к.с. на колелата, като те бързат да обяснат, че мощността силно се влияе от настройката на двигателя. Нещо, което веднага могат да докажат!

Изгледайте 11-минутния клип, поне за да чуете страхотния звук на компресорния V8 мотор. Тестовете започват от 5:00 минута!