Първият електромобил на Lamborghini може да е седан!

Lamborghini

Lamborghini предполага, че потенциалният му четвърти модел може да бъде първият изцяло електрически автомобил на марката. Според Autocar, той може да приеме формата на седан.

Според шефа на изследователската и развойната дейност на Lamborghini Маурицио Реджани, италианският производител би могъл да използва съществуваща платформа от Volkswagen Group за такъв модел. PPE платформата, разработвана от Porsche и Audi и J1 платформата на Porsche Taycan и Audi e-tron GT, е най-вероятната опция.

„Ако погледнете времето за четвърта моделна линия, има вероятност това да е точното време за изцяло електрическо превозно средство“, каза Реджани. „Представянето ще бъде важно [в 2 + 2 форма]. Трябва да сме бързи, но не по същия начин, както трябва да бъдем в нашите супер-спортни автомобили. Четвъртата моделна линия ще бъде нещо малко по-различно.“

Ако VW даде на Lamborghini позволение за производството на изцяло електрически седан, той би могъл да бъде позициониран като още по-бърза алтернатива на Porsche Taycan и предстоящото Audi e-tron GT. Подобно превозно средство неизбежно ще вземе дизайнерско вдъхновение от SUV Urus. Цялостната форма може пък да се доближи до запомнящия се Estoque концепт от преди десетилетие.

Преди да бъде пуснат такъв автомобил обаче, Реджани каза, че Lamborghini първо трябва да консолидира Urus.

„Първо трябва да установим и затвърдим линията на Urus. Отне 10 години, за да създадем нашия V10 модел, от момента, когато Gallardo стартира през 2003 г. до Huracán, така че трябва да сме сигурни, че правим същото с Urus.“

Lamborghini