Първият автомобил на Dallara се казва Stradale и идва с 400 к.с.

Stradale

Известният конструктор на шасита Dallara показа първият си собствен автомобил – Stradale.

Създаден, за да може хората да преоткрият удоволствието от шофирането, Stradale е изключително лек спортен автомобил. Неговото тегло е само 855 кг. За да се запази ниско теглото на спортния болид, Dallara са използвали само карбон за създаването на монокока и външните панели.

Стандартният модел е двуместен роудстър, който включва преден сплитер, вградени фарове и двойна изпускателна система. Съществува цял списък от допълнения, между които предно стъкло и gull-wing врати, които го превръщат в стилно купе.

Клиентите, които ще ползват Stradale предимно на писта ще искат да поръчат и задно крило. То създава изключителни нива на притискане, вдъхновено от най-високия клас GT автомобили.

Мощността пристига от 2.3-литров четирицилиндров двигател, който произвежда 400 к.с. и разполага с механичен компресор. Той може да се свърже с 6-степенна ръчна скоростна кутия или трансмисия с пера зад волана. Dallara не споменава колко бърз ще е автомобилът им, но предвид лекото тегло и мощният двигател със сигурност ще е впечатляващ.