Първа снимка на новата Toyota Auris

Auris

Първата предполагаема снимка на преработената Toyota Auris се появи във Facebook.

Забелязано от Namasce във Facebook, изображението показва, че моделът ще има тънка решетка, която се слива с отлично оформените фарове. По-големите промени се появяват надолу, тъй като Auris разполага с огромна дупка за въздух, подобен на тази, при Avalon и Camry.

Преминавайки назад, можем да видим стилна каросерия, която изглежда по-атлетична и модерна от преди. Дизайнерите елиминират третото прозорче и добавят по-тънки С-колони. Моделът има и изваян капак и по-динамична средна линия, която се издига назад.

Под капака ще са налице три различни двигателя. Първият е 1.2-литров 4-цилиндров бензинов с турбокомпресор, който произвежда 116 к.с. Той ще се присъедини към 1.8-литровия 4-цилиндров хибриден двигател със 122 к.с., който се намира в C-HR и Prius. И накрая, ще има нов 2.0-литров хибриден двигател, който развива 180 к.с.

Toyota няма планове за дизелов вариант, тъй като компанията възнамерява да премахне постепенно дизеловите двигатели от своите леки автомобили през 2018 г. Това ще разтревожи клиентите, но компанията казва, че по-малко от десет процента от пътническите им автомобили, продавани в Европа, година са оборудвани с дизелови двигатели.

След дебюта си на автомобилното изложение в Женева утре, третото поколение Auris ще започне производство в завода Burnaston в Обединеното кралство.