Първата доставка на Mitsubishi Eclipse Cross SUV 2018 пристигна в САЩ

Eclipse Cross

Първата партида на Mitsubishi Eclipse Cross SUV за Съединените щати вече е пристигнала преди дебюта на модела в началото на март.

Новият Eclipse Cross ще започне от $ 23,925 за базовата ES версия. Мощността се осигурява от турбокомпресорен 1.5-литров бензинов двигател с директно впръскване, който произвежда 152 к.с. и въртящ момент от 250 Nm.

Mitsubishi ще предлага своята система за контрол на всички колела, която е интегрирана с други системи като активен контрол на стабилността, ABS и Active Yaw Control за по-прецизно разпределяне на въртящия момент между осите.

Междувременно на клиентите ще се предлага плъзгащ се панорамен покрив, отопляеми задни седалки, 7-инчов инфоразвлекателен дисплей, head-up дисплей и за първи път услугата Mitsubishi Connect.

„2018 представлява вълнуваща страница за Mitsubishi Motors, а изцяло новият Eclipse Cross е голяма част от тази история“, каза Дон Суъринген, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор на Mitsubishi North America. „Eclipse Cross се основава на силното наследство на Mitsubishi в автомобилното представяне, технология и динамика на забавно шофиране, възродена чрез CUV. Ние сме развълнувани да добавим Eclipse Cross към нашата утвърдена CUV линия и знаем, че тя ще продължи да подхранва настоящите продажби за марката.“

Съперникът на Rogue Sport на Mitsubishi ще се появи под Outlander 2018, който беше представен наскоро в търговските представителства на компанията в САЩ.

Всички модели на Mitsubishi Eclipse Cross 2018 ще се предлагат с 10 години/100 000 мили гаранция за задвижването, 5 години/60 000 мили, ограничена гаранция за нови автомобили, 7 години/100 000 мили антикорозионна  гаранция и накрая, 5-годишна/неограничени километри програма за пътна помощ.