Докато цял свят е затаил дъх в очакване на новато Toyota Supra, шофьорът на този прототип, успя да направи реален краш тест на двувратото купе…

Supra-та се е разбила в частта от пистата, наречена – Döttinger Höhe. Това е една от най-дългите прави на „Ринга“ и колите развиват много висока скорост. Фотографът от „Carscoops“, заснел снимките и станал пряк свидетел на инцидента, разкрива, че колата е изгубила контрол без ясна причина и се е забила в мантинелата от дясната и страна. За щастие, няма пострадали, като щетите са единствено материални.

Прототипът е със сериозни щети. Пострадала е цялата и лява страна, голяма част от предницата, включително предния мост, както и задното окачване.

Разбира се, това далеч не е първата катастрофа на проторип, като се радваме, че в случая щетите са единствено материални. Тази година това е пореден случай на замаскирано „муле“, разбило се на „Ринга“. Само преди няколко месеца след фатална катстрофа почина пилот на новото BMW 8-ма серия, не далеч от инцидента със Supra-та.