Противоречивата Tesla Cybertruck вече събра 200 000 потенциални купувача

Cybertruck

Няколко дни след представянето на Tesla Cybertruck, Илон Мъск ползва Twitter, за да съобщи колко хора вече са си поръали интересния пикап срещу възстановяем депозит от 100 долара.

Според туитър поста на изпълнителния директор на компанията, за момента те са 200 000. В предишен туит, когато разкри, че 146 000 предварителни поръчки са получени през първите 24 часа, той каза, че 42 процента са избрали двумоторния вариант, 41 процента се спират на версията с три двигателя, като само 17 процента биха предпочели най-слабата версия с 1 агрегат.

Теоретично това са впечатляващи числа, но какво всъщност означават, като се има предвид, че депозитът е само 100 долара и е напълно възстановим? Tesla може да получи милион резервации и това на практика не би означавало много, тъй като няма реална ангажираност от страна на онези, които изразяват интерес. Това звучи по-скоро като маркетингов трик, който да стимулира вниманието и да убеди пазара и инвеститорите, че всичко е добре, което се отдава чудесно на Tesla.

Електрическият пикап, който съперничи на традиционните работни коне от Детройт, има начална цена от 39 900 долара за базовия модела, който обещава 100 км/ч. за 6,5 секунди и повече от 400 км пробег.

Средната спецификация намалява с 2 секунди времето до 100 и добавя 80 км към пробега, на цена от 49 900 долара. Топ версията е забележителна. Тя предлага суперкар характеристики. Времето до 100 км/ч. отнема фрапиращите за пикап 2,9 секунди, според Tesla, а 1/4 миля се изминава за 10,8 секунди. Тази версия има максимален пробег от над 800 км с напълно заредена батерия и ще ви струва $ 69 900.

Cybertruck трябва да влезе в производството през 2021 г., но Tesla има дълга история на забавяне на продуктите, така че може отново да видим недоволни клиенти, ако от компанията решат да следват тази традиция. Най-добрият вариант се предвижда да дойде една година след пускането на модела.