формула 1 двигател

Ако сте прочели вчерашната ни статия за това Колко струва един болид от Формула 1, вероятно вече сте изгубили каквато и да е надежда някога да подкарате истински болид или поне автомобил, задвижван от Ф1 мотор, струващ 3.5 млн. паунда.

Е… смеем да ви зарадваме, че слънцето изгря и на вашата улица. Защото точно сега можете да извадите кредитната си карта и да закупите истински двигател V10 Mugen-Honda MF-351, който е обявен за продажба в Racecarsdirect.com за само 10 000 щатски долара. Двигателят не е от сезон 2016, но пък за скромната сума получавате напълно истински 3.5 литров агрегат, ръмжал в болидите на Footwork и Lotus през 1993 и 1994 година.

Двата отбора определено не са били на топа на шампионата през деветдесетте години и не могат да се похвалят с нито една първа позиция през тези сезони, но едва ли на някой би му пукало за резултатите, когато чуе музиката на десетте цилиндъра, генериращи 700 натурални конски сили.

И така, ако сте се замисляли да подарите на любимата си колесница един Swap на ДВГ-то, вече знаете къде се продава перфектният кандидат за двигателния ви отсег. Вярно, цената е колкото чисто нова Lada Niva Urban, но пък къде другаде сте виждали Honda Civic V10 Mugen-Honda проект със 700 к.с. например ?