delta hf integrale

Има някои определени автомобили от 80-те и 90-те години, за които можем да кажем, че е грях да не притежавате, ако ви се отдаде възможност и имате нужните средства.

Пример за такъв автомобил е Lancia Delta HF Integrale – модел пренесъл се в максимална степен от ралито до обществените пътища след доминирането в Световния Рали Шампионат в началото на 90-те. Четирите колела се задвижват от 2.0 литров турбо мотор с 16 клапана и 210 к.с.
Простият ръбест дизайн дело на Джорджето Джуджаро, страхотното задвижване, невероятния баланс и фактът, че е произведен в лимитирана серия предизвиква малкото останали бройки на HF Integrale Evoluzione да поскъпват непрестанно.

Екземплярът, който ще ви покажем сега е дори още по-ценен, защото е от специалната версия „Giallo Ferrari“, от която са направени само 400 единици. Въпросната Delta HF Integrale е имала един единствен собственик през цялото си съществуване и от RM Sotheby’s казват, че е в невероятно оригинално състояние с налични книги, комплект инструменти, крик и дори авариен триъгълник. На всичкото отгоре са изминати едва 6487 км с нея.

Това което със сигурност ще привлече феновете е, че колата няма абсолютно никакви модификации по себе си – нещо което все по-рядко се среща при модела.
Цената обаче е леко стряскаща! От дилърството очакват да достигне между $175 000 до $225 000.

Чуйте и невероятния звук на автомобилите от чудовищната група B!