Едва ли има автомобилен ентусиаст, който да не е чувал за Honda S2000.

Нещото, с което Honda S2000 се откроява от повечето коли е нейният двигател. Атмосфренят 4 цилиндров VTEC с обем от едва 2000 кубика генерира възхитителните 240 к.с. За съжаление вече Honda-та не се произвежда, така че екземплярът, за който ще научите е може би последният ви шанс да се сдобиете с „чисто нова“ S2000.

Honda-та е произведена през 2002 година и въпреки, че е на 15 години, е имала само един собственик. Явно колата е закупена за „weekend car“, тъй като са и навъртяни едва 496 мили. НЕ! колата не е нов внос на Божурище. Продава се чак в Масачузец, но сме сигурни, че ако сте такъв мераклия, дистанцията ще е последното ви притеснение.

Визията на емблематичното спортно купе е възхитителна. Колата е в ярко червен цвят – тип Ferrari. Обшитият с кожа салон изглежда сякаш никога не е сядал човек в него. А 2.0 литровият двигател, който генерира 240 к.с. е в идеално състояние. Ако трябва да сме честни, вероятно агрегатът е преминал през сериозно почистване, тъй като сами може да си представите, колко прах би се събрал за 15 години.

Цената на японското бижу е 37 995 долара. В едно сме сигурни, който и да купи кабриото ще е истински ценител, тъй като чисто новият  Civic Type R e по-евтин с 3000 долара. Сега ви оставяме да се насладите на снимките на тази невероятна Honda S2000.