ferrari f50 майк тайсън

Безспорно Ferrari F50 е един от най-редките модели на червената марка, а този с който ще ви запознаем сега е даже още по-специален

Суперспортният автомобил е произведен в 349 бройки, а само 50 са стигнали до американския пазар. Сега най-известната аукционна къща Сотбис ни показва екземпляр, който е бил собственост на световния боксов шампион в тежка категория Майк Тайсън.

Колата е в напълно автентично състояние, за което гарантира сертефикатът от компанията производител Ferrari Classiche, а изминатият пробег е само 9163 километра. По-надолу след статията можете да разгледате и галерията от страхотни снимки на автомобила.

Освен че шампионското Ferrari F50 идва с легендарен 4.7-литров V12 двигател, развиващ 513 к.с., колата на „Железният“ включва автентичен комплект с резервни части, прибрани в оригинални кожени калъфи.

Въпросът, който вълнува всички обаче е „Колко?“. Колко ще струва Ferrari F50 карано от Майк Тайсън?
Аукционната агенция предвижда сумата от около $2.3 млн. да бъде похарчена следващият месец на търг в Амелия Айлънд. Това би наредило модела на второ място след продаденото миналия месец F50 за 3 милиона долара.

Преди месец Сотбис беше публикувал друга легенда от Маранело – Ferrari F40, собственост на мзиканта Ерик Клептън.