Ferrari F40

Според мнозина Ferrari F40 е най-красивият суперавтомобил на италианския производител… извинявайте F50, Enzo и LaFerrari.

Този екземпляр, който ще ви представим сега е още по-специален.
ferrari
Лондонската автокъща GVE обяви за продажба автомобил от 1991 г., който е бил собственост на легендарния китарист и автомобилен ентусиаст Ерик Клептън.

„Ferrari F40 е един от най-прочутите суперавтомобили на своето време. Модерна класика, събираща погледите навсякъде, където мине. Определено привлича вниманието и тук в шоурума.“ – коментира Дейвид Рей от GVE. „Фактът, че колата е била собственост на Ерик Клептън е черешката на тортата“.

f40


С подпис Rosso Corsa и само 11 000 км на циферблата, това Ferrari F40 би докоснало сърцето и на най-запалените колекционери.
Сегашният собственик е купил автомобила от „Бавната ръка“ през 2003 година, а 4 години по-късно обновява изцяло горивната му система. В момента автомобилът изчаква оценка и сертифициране от фабриката в Маранело, а сумата, с която трябва да се раздели купувачът е $ 1 145 150.
ферари клептън
Авторът на “Wonderful tonight,” “Cocaine,”“Layla,” и “Tears in Heaven” е бил собственик и на други модели от марката, включително и на едноименната SP12EC. Колата е направена специално за Ерик Клептън през 2012 г. на базата на 458 Italia.

erik-kleptan