Със сигурност всеки автомобилен ентусиаст е чувал за тунинг студиото Alpina. Днес ще ви запознаем с едно BMW E34 минало през ръцете на емблематичните тунери, което се продава.

Alpina модифицират обикновени автомобили и ги превръщат в нещо специално. Именно това се е случило и с тази Е34-ка. Това BMW Alpina B10 е боядисано в тъмно син цвят със златисти акценти. „Бъбреците“ са матово черни, а над тях е добавена лайсна.

В интериора на Alpina – та забелязваме сив кожен салон, който впрочем изглежда в почти перфектно състояние. Воланът не впечатлява с агресия, но за сметка на това напомня за воланите от началото на 90-те години. Интериорът е украсен с махагонови лайсни, като скъпия материал го намираме и върху ръчната спирачка и скоростния лост.

Това, което истински отличава BMW Alpina B10 от обикновените 34-ки е „звярът“, който крие под капака. 3.5 литровият бензинов двигател е модифициран с нови бутала, биелни лагери, както и два турбокомпресора. Резултатът от силовия тунинг е точно 360 к.с., или иначе казано напълно достатъчни в комбинация със задното предаване, за да ви вдигнат адреналина на макс.

Експонатът от снимките е изминал едва 54 000 мили, а цената на търга е достигнала скромните 2500 долара. До края на наддаването обаче остават цели седем дни и сме повече от сигурни, че за да се сдобиете с Alpinа – та ще трябва да бръкнете доста по-дълбоко в джобовете си.