Продава се уникално Porsche 911 Turbo Prototype от 1994 г.

911 Turbo Prototype

Доста интересно 1994 Porsche 911 Turbo Prototype ще бъде продадено на търг от RM Sotheby’s в Есен на 11-12 април.

Смята се, че това Porsche 911 Turbo е едно от най-ранните 993 Turbo прототипи, построено за тестване на бъдещия спортист.

Автомобилът е използван изцяло от Porsche за разработване на 993 Turbo и за тестване на различни характеристики, включително по-широки калници, както и специални предни и задни спойлери. Когато Porsche свършва работата си с колата, компанията сваля двигателя и трансмисията и я продава на дилър в Хофхайм, където автомобилът бързо е продаден на единствения си досега собственик.

Тъй като прототипът е продаден преди 993 911 Turbo да бъде представено, той не се движи и не работи. Едва след като спортният автомобил прави световната си премиера, задвижващата система е монтирана обратно в купето.

Въпреки че се използва като тестов автомобил, се смята, че той е в отлично състояние. Черната му боя е безупречна, а към нея идеално се вписват червена кожа и червени стелки. Освен това, моделът включва алуминиеви джанти, задна чистачка, регулируеми седалки с 12 степени, аудио система Blaupunkt Symphony, климатик и електрически прозорци.

RM Sotheby’s казва, че повечето 993 911 Turbo прототипи са били унищожени при пускането на колата и този екземпляр може да е единственият, доживял до наши дни. За съжаление, не става ясно колко амортизирани са двигателя и трансмисията.

Предварителните аукционни оценки показват, че автомобилът ще се продаде за между 295 000 – 395 000 евро.