На снимките виждате Mercedes SL500 с пробег от едва 1900 километра.

За разлика от повечето подобни класики с минимален пробег, които или са купени от безбожно богати хора, които впоследствие почти са забравили за тях, или от такива решили да вложат парите си в бъдеща класика, историята на този Benz е малко по-различна.

През Ноември месец 1991 година този тестов Mercedes SL500 безследно изчезва от представителство на марката в САЩ. Години по-късно автомобилът е намерен, а негов собственик става застрахователната компания изплатила обезщетението на шоурума. Днес той е напълно възстановен и се продава на търг.

Екзотичното кабрио разполага с 5-литров V8-ак, с мощност от 322 конски сили и алуминиев „hard top“ в цвета на купето. Mercedes SL R129 е може би най-емблематичната генерация на модела, включвайки множество иновации за времето си, като активно окачване и активен ролбар в случай на инцидент.

За момента цената на луксозното кабрио е достигнала 13 000 долара, но предвид перфектното му състояние и минималния пробег няма да се изненадаме в случай, че набъбне многократно.