Продава се напълно реставрирано Lamborghini Countach

Countach

Преди близо 50 години – през 1971 година Lamborghini смаяха света на автоизложението в Женева. Именно там за първи път бе представено легендарното Lamborghini Countach. Три години по-късно, суперавтомобила вече беше на пазара и макар, че се произвежда цели 16 години, чак до 1990 година, екземплярите са лимитирани до едва 2049 броя.

Lamborghini Countach е прокетирано от Марсело Гандини. Любопитен факт, е че тогава за първи път са представени и вратите, отварящи се нагоре, или по-известни днес, като „Lambo Doors“. Това обаче, далеч не е единственото иновативно и забележително в Countach. Целият автомобил е изграден от алуминии, което го прави изключително лек, въпреки внушителните му размери и огромният 4-литров W12 двигател.

Въпреки, че суперавтомобилът първоначално е представен с 5-литров V12 агрегат, първите бройки, които излизат от завода са оборудвани с 4-литрово W12. Впоследствие, след известни конструктивни промени, Countach получи 4.8 литров и 5.2 литров агрегат.

Красавицата, която виждате на снимките e от серията LP 400S с. 4.8-литров V12. Тя разполага с 353 конски сили и въртящ момент от 363 Nm. Този Countach е претърпял пълна реставрация, като сумата само за нея надвишава 250 000 долара. Километражът на бегачката показва едва 35 000км., така че ще следим с интерес, каква сума ще бъде заплатена за нея на търг следващия месец в Монтерей, Калифорния.