Независимо от марката, почти винаги щом видите абревиатурата „RS“, то колата на която стои е наистина вълнуваща. Днес обаче става въпрос за нещо още по-така…А именно рали иконата Ford RS200 Evo.

Това е Ford RS200 от 1986 година. Всъщност, не просто RS200, а RS200 Evolution – рали автомобил от разцвета на Група Б. От автомобила са произведени едва 24 бройки. Ford-а е оборудван с 2.1-литров турбиниран агрегат с над 600к.с. и 4Х4 система. Ускорението до 100 отнема едва 3 секунди, което впрочем е световен рекорд за времето си. И не просто пореният световен рекорд, а такъв задържал се цели 12 години, нещо което в днешно време е почти немислимо.

Ford RS 200 Evo е с бодикит изработен от Carrozzeria Ghia и Tickford (подразделение на Aston Martin). Определено всеки ще се обръща след вас, защото колата изглежда брутално…

Рали иконата е обявена на търг в Лондон. Той ще се проведе през Декември, а цената до която се очаква да достигне колата е над 200 000 паунда. Така че, ако искате да приберете тази красавица в гаража ви ще трябва да счупите касичката.