Благодарение на тази червена красавица ни връхлетяха носталгични чувства от 90-те години на миналия век. Тогава Alfa Romeo доминираха в туристическите шампионати. 155-цата спечели DTM шампионата в Германия, Супертуризмо в Италия, както и туристическите шампионати в Испания и Великобритания.

Именно заради тези успехи, италианците решиха да произведат автомобил, който да се конкурира с BMW M3 и Mercedes 190. Техният отговор беше, именно тази червена прелест – Alfa Romeo 155 GTA Stradale. За съжаление колата така и не беше пусната в производство, като Alfa-та от снимките е единствения прототип.

Скоро обаче тя ще ощастливи някой късметлие, тъй като е пусната за продажба н аукцион. Новият собственик определено ще може да се радва, че управлява истински уникат.

Дизайнът е направен от легендарния инженер на Abrath – Серджио Лимоне, бащата на Lancia 037. 155 GTA Stradale  е построена на базата на Lancia 155 Q4, но споделя значително повече с Lancia Delta Integrale. Двигателят и е подготвен за „Група N“, а купето е получило доста по-агресивен аеро пакет. Интериорът и окачването също са претърпели редица промени.

Очаква се колата да се продаде за повече от 200 000 евро.