При наличието на BMW M550i xDrive, кой се нуждае от M5?

M550i

BMW M550i е невероятен автомобил. С мощност от 456 к.с. и въртящ момент от 650 Nm, той ще се изстреля до 100 км/ч. в рамките на четири секунди, което ще го направи по-бърз от предишния М5, с който споделя 4.4-литровия си турбо V8 и само половин секунда по-бавен от новия топ модел.

Ако новия M5 не беше толкова добър, едва ли щяхме да си помислим за друга машина. В действителност, гледайки този конкретен модел, не можем да не се чудим дали това няма да е автомобила, който бихме искали.

В шоурума на най-големия световен дилър на BMW, намиращ се в Абу Даби, е чисто новият M550i xDrive, изцяло облечен в бяло с кафява кожа. Още по-съблазнителното е опционалният M Performance комплект, който носи, както и онези извънгабаритни 20-инчови джанти с тъмно сиво покритие.

Още по-наложително е да споменем ценовата разлика от този модел до M5. Моделът на най-високо ниво ще ви излезе над $ 100 000 в тези Съединени щати, а M550i се продава за по-малко от $ 75 000. Това е доста голяма разлика – достатъчно, за да купите базов Ford Mustang EcoBoost 4 турбо. Ако не разполагаме с шестцифрената сума, ще бъдем много доволни от следващото най-добро нещо.

Срамно е, че с влизането в сила на новите регулации за емисиите баварският производител трябва да спре производството на M550i – макар и само временно. Надяваме се, че когато се появи отново с нови ограничения, то няма да се окаже по-малко изкушаващо.