След като отбеляза премиерата си на Goodwood, Ford GT Mk2 се пусна по известния хълм, заедно с GT Le Mans състезателния автомобил. Двата пистови автомобила направиха шоу за публиката, като всичко бе запечатано на видео.

Еволюцията на уличния модел се казва GT Mk2 и започва живота си на същите монтажни линии, в Канада, преди да бъде транспортиран до Multimatic, инженерния партньор на Ford, който осъществява трансформацията. Крайният продукт не може да бъде ползван в официални състезания и не може да стъпва на улиците.

След като решиха да свалят всички ограничения, двете компании се развихриха. В резултат на това, 3,5-литровият EcoBoost V6 произвежда 700 к.с., което е с 200 повече от GT състезателя. Внедрена е система за пръскане на вода, проектирана да поддържа температурата на двигателя по-ниска. Суперкарът също е по-лек и има много аеродинамични подобрения, които допринасят за 400% увеличение на притискателната сила в сравнение с уличния GT.

Моделът очевидно е насочен към тези с дебелите портфейли, тъй като има ценоа от $ 1,2 милиона. И това е без опции, като пътническа седалка, ако искате да имате компания на пистата. Ford ще направи само 45 броя, които сигурно вече са резервирани. Ние можем да се насладим на това брутално изпълнение във видеото.