През 2016 година, от Tesla обявиха, че започват разработка на напълно електрически камион. Премиерата на Tesla Semi Truck бе планирана за 26 октомври тази година, но самият Илон Мъск сподели в своя Twitter профил, че се отлага за 16 ноември. Причина за това са проблеми с Tesla Model 3 и увеличаване на производството на батерии за Пуерто Рико

От Tesla твърдят, че автономният им камион ще може пре-спокойно да изминава по 300 мили с едно зареждане на батериите, а тяхната plug-in система, ще осигурява бързото презареждане. Това прави Tesla Semi Truck перфектният камион, за по-кратки курсове. Според компанията, освен свръх икономичен, влекачът ще бъде и невероятен за управление, дори твърдят, че чувството ще наподобява такова в спортен автомобил, нещо което ние трудно бихме си представили, но нека се доверим на хората от Tesla.

В началото на този месец, дори се появиха папарашки снимка на Semi Truck, от полигона на Tesla. При всички положения, чакаме с интерес официалната премиера на камиона, тъй като това е нещо новаторско.