През 80-те раздуваха всичко. Вижте това Porsche 928 Koenig, например

928

През април RM Sotheby’s ще продаде на търг 1988 Porsche 928, модифициран от немската тунинг компания Koenig.

Тези от вас, които са чували за Koenig, вероятно ги свързват с ненормалните им проекти на топ колите навремето. Независимо от името, студиото няма нищо общо с шведската Koenigsegg. Ателието процъфтява през 80-те и 90-те години, като модифицира някои от най-добрите спортни автомобили и суперкари на света.

Тунерът е основан от Вили Кьониг през 1974 г. поради неговото недоволство от представянето на Ferrari 365 GT4 BB. Компанията бързо се утвърждава като лидер в света на тунинга и можем да видим прекрасната им работа в това Porsche 928.

928

Porsche 928 никога не се е славел с външния си вид, но след тези промени, той изглежда наистина приятен. Виждаме монтиран цялостен бодикит на Koenig, който не изглежда евтино като съвременните bolt-on калници. Даже напротив, автомобилът има изчистен дизайн и раздувките му придават учудваща секси стойка.

В допълнение към кита на Koenig, виждаме и комплект от джанти BBS. Автомобилът наскоро е претърпял цялостна реставрация на цена от над 14 000 евро, която включва пълно пребоядисване в оригиналния черен цвят и смяна на предното стъкло.

Пробегът на класическия спортен автомобил в момента е 17,118 км. Той се отличава с автоматична скоростна кутия, оригинално радио Pioneer и дори телефон!

Предварителните сметки показват продажна цена между 50 000 и 60 000 евро.