Едва ли съществува някой, който да познава генетиката на Audi по-добре от тунинг гурутата ABT Sportsline… като изключим самите инженери създали колата, разбира се.

Немското ателие съществува от над 110 години, а от 75-та сътрудничат с автомобилния производител. До момента имат десетки проекти върху различни модели, а най-новото им творение е върху Audi RS3 Sportback седан и ние сме нетърпеливи да ви запознаем с подробностите, започвайки с външния вид.

Дори да не сте супер познавачи ще откриете от пръв поглед, че малкият RS далеч не е със заводските си одежди. Промени са претърпяли, предната решетка и липа, а на калниците са се появили въздушни отвори, които явно са доста популярен елемент в момента. Задната броня и в частност дифузьорът са „пипнати“ а под него се подават 102 милиметровите отвори на титаниевата изпускателна система.

Говорейки за нея се сещаме да отбележим промените под предния капак. 2.5 литровият 5-цилиндров турбомотор сега разполага с 500 к.с. и 570 Нм, което означава „израстване“ с близо 100 к.с. от фабричния вариант. Магията причинила това включва пренастройка на компютъра, нов интеркулер и въпросната изпускателна система.

Според ABT на обновеното Audi RS3 ще са му нужни само 3.7 секунди за да достигне 100 км/ч от място преди да достигне максималните 250 км/ч.
За да можете да задържите колата на пътя от компанията са помислили и за по-сериозни спирачки, които да я приведат в покой „за нула време“, както и за нови окачващи пружини и стабилизиращи щанги.

И накрая … клиентите ще могат да избират между няколко модела жанти с размери 19 и 20 инча, също и сред няколко варианта на интериорния дизайн.

Цъкнете и на тази красива задница, оформена отново в ателието на ABT, за да я разгледате по-обстойно.

rs4