lfa

Едно е да искаш нещо, съвсем друго е дали то е реално изпълнимо. Йошихиро Сава е глобалният президент на Lexus и днес той сподели, че желае да изгради наследник на супер спортния звяр на марката – LFA. За съжаление обаче плановете на производителя в момента са далеч от това да се впрегнат силите в разработването на кола с две седалки вдигаща от 0 до 100 за под 2.9 сек.

Фокусът на компанията засега е насочен към лансирането на два SUV модела, като единият ще се конкурира в сегмента на Audi Q3 и BMW X1, а другият ще бъде седем местна весия на RX и ще хвърли ръкавицата срещу британския голиат Range Rover Sport.

„Наистина желая да видя наследник на Lexus LFA и е важно да имаме такива мечти, но сега е сложна ситуацията“ – каза в интервю пред медии Сава.
„Бих искал да го направя, но имаме други приоритети в момента.“

Представители на Lexus твърдят, че купета като LC влияят положително на имиджа на марката, още повече че успяват да доведат нови клиенти на марката.

За тези от вас, които не са запознати с уникалния Lexus LFA нека кажем няколко думи за модела. Той е създаден като представител в лигата на суперавтомобилите през 2012 г. в ограничена серия от 500 бройки. Задвижва се от атмосферен 4.8 литров V10 двигател, който бързо стана популярен с разтапящия сърцето на феновете ревящ звук и мощността си от 552 к.с. Оборотомерът му е дигитален поради причината, че няма аналогов, който да смогва на скоростта на преместване на стрелката от 0 до максимума.

Репутацията на японския суперкар се доказа бързо и това личи по значително завишената цена на индивиди от пазара за коли втора ръка.
Така че, Lexus, послушай шефа си !